Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ενημερωτική εκδήλωση Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για το Ασφαλιστικό, 25/4/2016, 6.00μμ, ΤΕΕ, Νίκης 4 Σύνταγμα



Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών σας προσκαλεί  την Δευτέρα 25/4/2016, στις 6.00μμ, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4), σε εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων για την κατάσταση που ισχύει τώρα σε σχέση με το Ασφαλιστικό και την εξειδίκευσή του στον κλάδο μας, το πως φτάσαμε εδώ και πως προδιαγράφεται η άμεσα ορατή πορεία ενόψει του νέου Ασφαλιστικού Κυβέρνησης-Θεσμών.

Θα μιλήσουν:

Δημήτρης Πετρόπουλος (Μέλος ΔΣ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ) :
"ΤΣΜΕΔΕ: νομοθεσία (ειδική και γενική), στοιχεία - δείκτες, ασφάλιση ιδιότητας, αποθεματικά"
  
Σπύρος Κοντομάρης (Μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών) :
"η πολιτική ευθύνη των Εκπροσώπων των Μηχανικών στην εφαρμογή του 3986/11"

Απόστολος Καψάλης (Νομικός, επιστημονικός συνεργάτης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, πρώην Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ΣΕΠΕ) :
"Εργασιακές σχέσεις και κοινωνική ασφάλιση στον καιρό των μνημονίων"
 
Αντώνης Κουρούκλης (Πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία) :
"Το νέο ασφαλιστικό και το πολιτικό σχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση"
 
Γιώργος Ρωμανιάς (Νομικός, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
"Οι επώδυνες νέες αλλαγές της ασφαλιστικής νομοθεσίας"

Γνωρίζουμε ότι το ασφαλιστικό, μέσα σε ένα γενικότερο νομοθετικό-ρυθμιστικό πλαίσιο που επιβάλλεται από τις μνημονιακές απαιτήσεις και τις αντίστοιχες κυβερνητικές επιλογές, αποτελεί βασικό εργαλείο προώθησης της επαγγελματικής καθαίρεσης και της οικονομικής εξαθλίωσης των περισσότερων συναδέλφων. Ωστόσο επικρατεί σημαντική σύγχυση σχετικά με τις ισχύουσες ρυθμίσεις, τις ακραίες μεθοδεύσεις καταλήστευσης των ασφαλιστικών αποθεματικών και το επωαζόμενο νέο άκρως απορρυθμιστικό ασφαλιστικό καθεστώς. Η σύγχυση αυτή επιτείνεται μέσα στο "καθησυχαστικό" κλίμα που επιβάλλεται από την κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ.

Θεωρώντας ότι προϋπόθεση κάθε αποτελεσματικής δράσης για την αποτροπή της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι η έγκυρη ενημέρωση, καλέσαμε ομιλητές με κριτήριο όχι την ειδική πολιτική ή κομματική τους τοποθέτηση, αλλά την βαθιά γνώση του θέματος και την πρόσβαση σε όλα τα σχετικά τεκμήρια. Αυτό το εγγυάται η επιστημονική τους κατάρτιση, η υφιστάμενη ή παρελθούσα θέση τους σε θεσμικά όργανα και η σχετική δράση τους.

Κατά την συζήτηση που θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις θα έχουμε την ευκαιρία να υποβάλλουμε στους ομιλητές ερωτήσεις, ώστε να διασαφηνιστούν όλες οι πλευρές του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου